Huidverzorging Ellen
   De natuurlijke weg .....
Een gezonde mooie huid iedere dag
column/Henny Heuff

Hoe beschermt onze huid zichzelf?
Boven op onze huid ligt een beschermend laagje, door de huid zelf gemaakt. Dit laagje wordt ook hydrolipidfilm genoemd en bestaat uit vocht, vet en afvalstoffen. Wanneer we jong en gezond zijn is deze film van een uitzonderlijke kwaliteit en biedt onder andere bescherming tegen vreemde ziekmakende bacteriën. Het is van het grootste belang om deze door de natuur ontvangen bescherming niet te beschadigen.

Waardoor vermindert deze bescherming?
Belangrijkste oorzaak is veel te veel en te intensief reinigen met dikwijs agressieve en 'diepwerkende' middelen. Ook het veelgeprezen scrubben en peelen doet meer kwaad dan goed. Anders gezegd: door voortdurend 'schuren'en 'schrobben' jaag je als het ware je eigen waakhond van het erf.

De hydrolipidfilm, de thuishaven van onze eigen huisbacteriën, wordt keer op keer beschadigd, daardoor vermindert de kwaliteit van ons immuunsysteem. Van nature probeert de huid deze schade te herstellen, maar zij raakt op den duur uitgeput. Mede daardoor worden we steeds vatbaarder voor allergieën, kunnen we soms "nergens " meer tegen en rimpelt onze huid eerder.


Wat kunnen we doen? (Veilig Reinigen)
's Avonds, zeker wanneer je make-up gebruikt, voorzichtig reinigen met een huidvriendelijke emulsie. Lotions en tonics kunnen dan achterwege blijven.'s Morgens is alleen water voldoende

Rosel Heim  Reinigingsemulsie    100 ml    22,-
SOCIAL MEDIA
Copyright © 2019 huidverzorging Ellen ·  All Rights reserved  ·
Huidverzorging Ellen
Esweg 1
7021 MK Zelhem
tel. 0314-324019
KvK 09199001

ellen@huidverzorgingellen.nl