MOOI MAKEN OF VERMINKEN?

ZORGEN OVER TATOEAGES

TATOEAGES ZIJN EEN GROTE MODETREND VOOR JONGE MENSEN. CIRCA 26 PROCENT VAN DE  MANNEN EN 25,5 PROCENT VAN DE VROUWEN TUSSEN 24 EN 35 JAAR HEEFT EEN TATOEAGE. SCHOONHEIDSSPECIALIST HENNY HEUFF EN HAAR MEDEWERKSTERS WOONDEN ONLANGS IN DUITSLAND EEN PRESENTATIE BIJ OVER DE GEVAREN VAN TATOEAGE. ZE WAREN DIEP ONDERDE INDRUK.

Om steeds maar weer kennis op te doen, gaat het team van Huidverzorging Henny Heuff samen met haar depositairs jaarlijks naar de familie Rosel Heim, De hele familie werkt aan de biologische producten Rosel Heim nature + science. De kennis van natuurgeneeswijzen heeft ieder familielid met de paplepel mee gekregen. Daarnaast zijn er studies afgerond in onder andere de reguliere geneeskunde, biochemie en marketing.

"MET INKT MOET JE SCHILDEREN"

Henny stelt al langer vraagtekens bij tatoeages. Zij vroeg een schoonzoon van Rosel Heim, dr.med.univ. André Glod, om zijn visie. André Glod is chirurg, vaatchirurg, wondexpert (ICW) en leider van de beroemde lymfekliniek Foeldiklinik in Hinterzarten in Zuid-Duitsland, Henny: "In juni 2015 liet André ons een power point presentatie zien over de gevolgen van tatoeage, voor zover nu bekend. Hij had deze presentatie speciaal voor ons gemaakt en liet hem ook zien aan de fysiotherapeuten die in zijn kliniek werken.
We waren doodstil bij het zien van de dia's en van de toelichting die André er bij gaf. Dat de gevolgen van tatoeage zo ernstig kunnen zijn, hadden we geen van allen verwacht.

André vertelde ondere andere:
• De tatoeage-inkten bevatten zware metalen, fenol (kankerverwekkend), roet (zwarte kleur) en cadmium (giftig voor de nieren). Azokleuren veranderen onder
  invloed van uv-licht in polycyclische koolwaterstoffen. Die stoffen horen niet in de huid.
• De pigmenten blijven niet op hun plek, maar kunnen in de lymfeknopen of elders worden opgeslagen. Een derde van de kleurstoffen komt in het lymfesysteem.
  Daar kunnen ze onder andere een op bindweefsel lijkende verkleving veroorzaken waardoor de lymfe niet meer goed werkt en lymfeoedeem ontstaat.
  Ook kunnen de zwarte pigmentkorrels op tumoren lijken.
• Waar de inkt in de huid is gekomen, is de huidtemperatuur verhoogd. Het lichaam verweert  zich en dat kan op den duur leiden tot gevaarlijke
   auto-immuunziektes.
• Met de naald worden de pigmenten tot in de lederhuid gebracht.
• Het (medisch) tatoeëren van tepels na een borstoperatie is niet zonder gevaar omdat daar al een litteken is in de huid.
• Onder een tattoo is huidkanker niet te herkennen.
• Door het littekenweefsel wordt de warmteregulatie moeilijker, transpiratie verslechtert.
• Weg laten laseren van de tatoeage is gevaarlijk, dezelfde plek op de huid wordt weer verbrand en kankerverwekkende deeltjes komen vrij in het lichaam.
• Er worden veel problemen gemeld na een tatoeage zoals:
1) 67 procent: huidproblemen
2) 6,6 procent: stelselmatig reacties tijdens het tatoeëren
3) 8 procent: gezondheidsproblemen vier weken na de tatoeage
4) 6 procent: blijvende huidproblemen, problemen met de wondheling
5) 3 procent: psychische problemen, gevoelig voor licht

KLANTADVIES

Hoe gaat Henny in haar salon om met klanten die tatoeages hebben? "Wij laten onze klanten de power point presentatie zien en zeggen: denk eerst na voor je je laat tatoeëren. Zit de tatoeage er eenmaal, dan moeten ze die rustig laten zitten en er niets aan laten doen. Ze moeten hun arts altijd vertellen dat ze een tatoeage hebben. We adviseren hen vooral om niet een tweede tatoeage te nemen: als het immuunsysteem bij de eerste tatoeage is getriggerd, kan de tweede tatoeage tot een ernstige allergische reactie leiden. Vooral de rode kleurstof Ferrari Rood is een berucht allergeen. En je moet je vooral nooit laten tatoeëren in de liezen, de oksels, de hals en de onderbuik. De erkende tatoeageshops in Nederland werken weliswaar hygiënisch en worden gecontroleerd door de GGD, maar ze brengen nog steeds gevaarlijke pigmenten in de huid. Dat is krankjorum. Er is nog veel onderzoek nodig naar de effecten van tatoeages op de langer termijn en naar verschillende manieren van het verwijderen van tatoeages´'
Huidverzorging Ellen
   De natuurlijke weg .....
SOCIAL MEDIA
Copyright © 2019 huidverzorging Ellen ·  All Rights reserved  ·
Huidverzorging Ellen
Esweg 1
7021 MK Zelhem
tel. 0314-324019
KvK 09199001

ellen@huidverzorgingellen.nl